Adde Malmberg

Standup komiker
Hemsida Adde Malmberg

Adde Malmberg

Ingen lista på standup-komiker utan Adde Malmberg – mannen som tog standup till Sverige 1988. Blev rikskändis genom TV-programmet ”Släng dig i brunnen” på 90-talet.

Jo, det är faktiskt sant. 1988 tog han tillsammans med Jonas Hallberg och Bertil Goldberg standup till Sverige genom att bilda ”SUCK” – landets första stand up comedy-klubb.

Det är som standupkomiker som Adde Malmberg nått den stora publiken. I början av 90-talet syntes han ofta i ”Släng dig i brunnen” men han ledde han också Söndagsöppet tillsammans med Agneta Bolme Börjefors och Melodifestivalen 1992 tillsammans med Claes Malmberg. År 2000 vann han På spåret tillsammans med Agneta Bolme-Börjefors.

De senaste decenniet har Adde återvänt till teatern och arbetat såväl som skådespelare, textförfattare och regissör. Förra några år sen syntes han i Monty Pythons ”Spamalot” där han förutom att spela Sir Lancelot, också tillsammans med Hugo Carlsson stod för den svenska översättningen.

”Ingen tar skämt och underhållning på sådant blodigt allvar som Adde. Det finns många som kan och vet mycket om humor, men Adde är unik för att han kan översätta teorierna till praktik. Till lysande underhållning! Med sin allmänbildning, bredd och erfarenhet så kan Adde ta vilken publik som helst – vilket bidrar till Addes särställning inom svensk comedy!”

Thomas Oredsson, kollega och vän

 

Foto: Håkan Larsson

Pressbilder

Pressbild Adde Malmberg
Pressbild Adde Malmberg

Det tycker våra kunder

MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Zinat Pirzadeh

Stort och varmt tack för en enastående insats under Spring Word Festival!

Du är verkligen ett riktigt superproffs som säger kloka saker utifrån stor livserfarenhet och med mycket värme. Och humor!
Folk är lyckliga, glada och tacksamma över att du kom och delade med dig!!

Gunilla Sandin, Strömstad
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Bokastandup

”Tack Sara för att du gjorde våran fest minnesvärd, min man sa efteråt att detta var den bästa födelsedagen någonsin”

Jul 16, 2019 by Karoline
Kreera web&design Logo