Line

Marknadsansvarig

Bokningsansvarig

line@bokastandup.se

Sara

Agent/Bokningsansvarig

073 - 51 07 777

sara@bokastandup.se

Bokastandup.se FacebookBokastandup.se Instagram

Om oss

2004 blev Standup Comedy stort i Sverige igen efter några år i skymundan. Detta tack vare att TV-programmet "Stockholm Live" börjat visats på SVT. Programmet visades i 3 säsonger och banade mark för den nya generationen komiker som inte svenska folket kände till så väl vid den här tiden. Komiker som Johan Glans, Måns Möller, Ann Westin, Thomas Järvheden, Zinath Pirzadeh, Petra Mede och Björn Gustafsson slog igenom och blev folkkära. Samtidigt startade komikerna bakom "Stockholm Live (Jakob Öqvist, Janne Westerlund, Özz Nujen och Shan Atci) bokningsbolaget Bokastandup.se och anlitade Sara Liljedahl som bokningsansvarig för att kunna hjälpa företag, TV-bolag, radiostationer, produktionsbolag och festivaler att hitta rätt i den nya djungeln av komiker som slagit igenom på kort tid.

Bokastandup.se har genom åren utvecklats till den största boknings-sajten för alla Sveriges komiker och hjälper idag kunder att få rätt komiker till just sitt event.

Tio enkla tips

Stand up är en enkel och smart underhållningsform som inte behöver särskilt mycket förberedelser. Men några saker behövs för att uppträdandet ska bli bra. Här får du 10 enkla tips:

1. LJUDET
Ljudet är standupkomikerns främsta och viktigaste redskap. Se till att ljudanläggningen räcker till antalet åhörare.

2. LJUSET
Allt ljus på komikern. Denne måste synas så att alla kan se showen och komikerns ansikte. Scenljuset ska vara vitt och riktat rakt framifrån på scenen.

3. SCENEN
Scenen bör vara 20-60 cm högre än golvet (beroende på antalet åhörare) och placerad mot en vägg eller fond, så att alla kan se komikern.

4. BORDS- OCH STOLSPLACERING
Stand up bygger på närhet och interaktion med publiken. En standupkomiker vill kunna ha ögonkontakt med sin publik. Placera publiken så att alla är vända mot scenen vid showstart och se till att det inte är för långt mellanrum mellan första stolsraden och scenen.

5. ÖPPENHET
En publik som vågar vara fördomsfria får en komiker som vågar briljera och ge järnet. Våga skratta och applådera när komikern sagt något kul.

6. PRESENTATION
Se till att någon konferencier introducerar och presenterar komikern på ett enkelt och rättframt sätt vid showstart. Att börja utan en riktig presentation är ingen bra början på ett framförande.

7. KONCENTRATION
Fokus på scenen. Komikern pratar och showar, publiken lyssnar och deltar. Inte tvärtom. Se till att störningsmomenten reduceras, t.ex. att serveringen gör ett uppehåll under showen eller att barerna tillfälligt stänger, beroende på lokalens utformning.

8. PROFESSIONALITET
Är allt på plats och i ordning? Fungerar mikrofonen? Har huvudrätten serverats? Ni har rätt att ställa krav på lokalen ni hyr eller arrangören som fixar ert event. Se till att proffs sköter teknik och logistik. Behöver ni hjälp med kontakt har vi ett antal duktiga eventarrangörer som vi samarbetar med.

9. SINNESRO
Komikern behöver ett rum för förberedelse och andhämtning. Ett rum eller en undanskymd vrå där komikern kan hänga av sig sin jacka, samla sig och förbereda sig. Ta hand om din komiker!

10. KONTAKTPERSON
Vår och er kommunikationskanal. Sara Liljedahl och Charlotte Ruthberg är våra kontaktpersoner, det är genom de ni kontaktar komiker. Se till att även ni har en kontaktperson som vi kan kontakta.

NU ÄR ALLT KLART FÖR EN LYCKAD STANDUPSHOW
Det är skillnad på den som går ut för att roa sig – och den som går ut för att bli road. Standup blir alltid bra med en publik som är ute för att roa sig. Men den kan bli en flopp om publiken sitter med armarna i kors och bara väntar på att bli road. Av den anledningen är det inte ovanligt att två människor som sett samma komiker kan ha helt olika uppfattning om artisten. Hur gör jag då om jag hamnat tillsammans med fel publik? Enkelt! Visa din uppskattning – och du får mycket mer tillbaka! Standup är nämligen lite som att spela på börsen. Du kan inte vinna om du inte investerar.

Kontakta oss

Tel: 08-515 101 20
E-Mail: info@bokastandup.se


Mindflyers Entertainment AB
att: Sara Liljedahl


Venusvägen 46
175 60 Järfälla


Org.nr: 556636-2355
Bankgiro: 5354-6370

Kontaktformulär

Fyll i samtliga fält nedan
Namn:
Företag:
Telefon:
E-Mail:
Jag är intresserad av:
Typ av arrangemang:
Plats:
Datum:
Det tycker våra kunder

MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jessica Persson

" Jessica imponerade verkligen på publiken som konferencier. Hon lyckades kombinera humor på en lagom nivå med gala och glamour, vilket gjorde hennes prestation både underhållande och professionell. Hon underhöll publiken från början till slut på ett föredömligt sätt och gjorde kvällen minnesvärd för såväl gäster som arrangörer."

Kund: VOMNL
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Carl Tillenius

"Vi hade en toppen middag med Carl som stor behållning av den! Du får hälsa honom att han var VÄLDIGT uppskattad!"

Susanne Jansson, Region Sörmland
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jakob Öqvist

" Vi hade en fantastisk kväll igår och Jakob gjorde ett superbra uppträdande. Vi är nöjda och glada över att vi lyckades sy ihop den lösningen."

Therese, LKAB 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Farzad Nouri

"Farzad var toppen! Vi är så nöjda."

Pernilla, Aftonbladet Fackklubb, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Ami Hallberg Pauli

"Ami var superbra och vi är jätte nöjda. Trevlig sommar."

Johan Rosengren, Rektor (förskolor), 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Al Pitcher

"Han gjorde vår företagsmiddag ännu roligare, Han var påläst om oss som var i rummet och framförandet kändes nära. Han tog sig an uppdraget oerhört proffsigt. Väldigt imponerande. Det är underbart att få skratta."

Saab AB 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jakob Öqvist

"Stort stort tack för din proffsiga insats i lördagskväll! Hoppas att även att du tyckte vi var ett bra "gig"!"

Sanna, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
John Houdi

"Jamen oj oj oj vilken succé! En del av Falkenbergs invånare går fortfarande med ett leende på läpparna! Tusen tack för i söndags, världsklass."

Nöjd Kund, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Jakob Öqvist

"Hej Jakob, ville bara höra av mig och skicka ett stort mega tack! En helt perfekt föreställning. Så otroligt uppskattat. Du fick verkligen upp stämningen. Hoppas vi ses igen!"

Peter och Melissa, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Al Pitcher

"Hello my friend, heard you smashed it yesterday. The client is super happy, thanks for everything!"

Kalle Rudehill, Lifeevent, 2022
MedaljMedaljMedaljMedalj
Zinat Pirzadeh

"Hej Zinat glömde säga det när du uppträde för handelsanställda idag. Satt en dam bredvid mig, hon skrattade så mycket så hon satt och hoppade i stolen."

Nora Weintraub, Journalist, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
David T. Weaver

"Tack för en riktig superkväll. Det var verkligen längesen jag skrattade så mycket."

Linda Lindqvist, Executive assistant aker solution, 2022
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Zinat Pirzadeh

Stort och varmt tack för en enastående insats under Spring Word Festival!

Du är verkligen ett riktigt superproffs som säger kloka saker utifrån stor livserfarenhet och med mycket värme. Och humor!
Folk är lyckliga, glada och tacksamma över att du kom och delade med dig!!

Gunilla Sandin, Strömstad
MedaljMedaljMedaljMedaljMedalj
Bokastandup

”Tack Sara för att du gjorde våran fest minnesvärd, min man sa efteråt att detta var den bästa födelsedagen någonsin”

Jul 16, 2019 by Karoline
Kreera web&design Logo